Arvomme koulukohtaisessa opetussuunnitelmassa

Koulumme perusarvot pohjautuvat kristillisiin arvoihin, jotka ohjaavat meitä tarkastelemaan ihmisyyttä ja ihmistä. Ihmiselle on annettu kyky ajatella ja pyrkiä hyvään. Me katsomme, että kristillinen, muita katsomuksia kunnioittava elämä on meille suuri arvo. Mielestämme on tärkeää kasvaa, kehittyä ja seurata omaa omaatuntoa filosofisista näkemyksistä riippumatta.
Lähimmäisenrakkaus, myötätunto sekä hyväksyvä ja rakastava asenne itseä ja muita kohtaan mahdollistavat kasvun ihmisenä. Tähän sisältyy kasvu vastuulliseksi yhteiskunnan jäseneksi, yhteiskunnan kehittäminen ja toiminta yhteisesti sovittujen oikeuksien ja velvollisuuksien mukaisesti. Yksilö kasvaa ihmisenä ja yhteiskunnan jäsenenä perheensä jäsenyyden kautta. Perhe arvomaailmoineen tarjoaa perustan kasvulle. Oman historian, kulttuurin ja ohjaavien arvojen tunteminen rakentaa yksilön arvotietoisuutta ja identiteettipohjaa sekä synnyttää itsetuntemusta ja itsetuntoa.

Kasvumahdollisuuksien laajentaminen

Kouluympäristö laajentaa ja lisää kasvun mahdollisuuksia. Moninaisuuden määrä kasvaa laajemmassa yhteisössä, ja tarve lisätä suvaitsevaisuutta, kunnioitusta sekä erilaisuuden hyväksymistä ja arvostamista kasvaa. Oikeudenmukaisuuden ja hyvän kohtelun edistäminen itseä ja muita kohtaan on luonnollinen tapa torjua kiusaamista. Toisia ihmisiä ja heidän omaisuuttaan kunnioitetaan. Rakennamme kunnioitusta tuntemalla ja ymmärtämällä muita kulttuureja ja ottamalla erilaiset kulttuurit luonnolliseksi osaksi jokapäiväistä elämäämme ja koulun juhlia. Sitä mukaa kun maailma muuttuu avoimemmaksi ja yhteiskunnat globalisoituvat, kansalaisuuden ja kansallisuuden määritelmät muuttuvat.
Maailmankansalainen ajattelee laajasti ja osallistuu koko maailmaa koskeviin haasteisiin. Globaali ihmisyys koostuu ymmärryksestä siitä, miten yhteiskunta ja yhteiskunnat toimivat, mitkä ovat yhteiset resurssit ja mistä ne tulevat, sekä luonnon ja ympäristön kunnioittamisesta ja arvostamisesta. Oppilaat oppivat arvostamaan sitä, mitä yhteiskunta tarjoaa, ja heillä on halu toimia paremman yhteiskunnan puolesta. Taloudellinen tehokkuus ja maltillisuus ovat kiinteä osa käytäntöjämme. Ekologista kestävyyttä ja muita kestäviä arvoja korostetaan.

Perusopetuksen koulukohtainen opetussuunnitelma (PDF)

Hae nyt!